1961




En gammal reseparlör får nytt liv

Hittade i sommras en minibyrå för några tior på loppis. Tänkte att jag skulle piffa upp den med lite färg. Sen blev den stående bortglömd i ett hörn ganska länge. Jag har länge haft en gammal reseparlör stående i bokhyllan. Den är så gammal att om jag skulle använda den för att prata spanska skulle de tro att jag kommit med en tidsmaskin från 40-talet.
Jag plockade ut några sidor ur den och tapetserade minibyråns lådor med dem. Sedan målade jag stommen vit. Insidan av lådorna fick också ett litet ansiktslyft med bilder från olika tidningar.







Klister är en sak som i alla fall jag sällan har hemma. Men det är ju inget problem för allt som behövs för att koka klister finns i skafferiet.

Du behöver:
4 dl vatten
½ dl socker
1½ msk potatismjöl

Koka upp vattnet, dra av från plattan och rör i potatismjöl och socker. Låt sedan koka upp igen. Låt klistret svalna. Sedan är det bara att börja klistra!



Kånken

Kånken är ju en gammal klassiker som kommit tillbaka. De är grymt populära på andrahands marknaden och de nyproduceras i en rad olika färger och storlekar.

Jag har i säkert ett år gått runt och varit sugen på en kånken. När jag köpte mig en laptop fick jag en anledning eftersom jag behöver en väska till den. Jag blev alldeles lycklig när jag insåg att Kånken nu finns med laptopfack i olika storlekar.

När jag äntligen fick chansen att få en alldeles egen visade det sig att det inte gick att få tag på någon. Tydligen är de slut i lager och fjällräven vet inte när de kan leverera några igen.


Tusan!









Så tillsvidare får jag nöja mig med att fundera över om jag vill ha en svart eller en gul.


Paket med vackra snören

Jag har en förkärlek för att slå in paket. I min familj ger vi inte varandra så mycket julklappar. Lillebror får fortfarande julklappar eftersom han fortfarande är barn, men annars blir det inte några klappar för oss. Det är otroligt skönt att slippa julhandeln. Men vad tråkigt det är att inte slå in några paket. I år har jag två födelsedagar att fira rätt nära inpå julafton så jag har i alla fall fått slå in två. Tänkte dela med mig av en liten bild.


Använt mig av wellpapp, som jag tycker är vackert (fast det är så enkelt), bakplåtspapper, och sidor ur en gammal konstbok som redan var trasig. Runt knöt jag vackra band och snören. Vad tycks?!

















Imorgon är det julafton! <3


Karneval från Gefle

Jag hittade dessa underbara koppar på blocket och kunde inte låta bli att lägga ett bud. Visst är de underbara! Jag har sedan tidigare en likadan fast röd. Jag hittade den på loppis och det hade gått en skärva i den och därför fick jag den för en femma. I fint skick kostar de lite mer. Men jag kunde bara inte släppa dem så nu ligger de på posten och kommer förhoppningsvis inom en snar framtid stå i mitt köksskåp. Det ska bli en fröjd att få dricka morgonkaffet i dessa små skönheter!








Här är koppen som jag fick köpa för en femma. Det blir nästan slagsmål varje gång vi ska dricka te eller kaffe här hemma för både jag och Gunnar har den som favorit!






Lingonkolan

Jag såg att de kokade lingonkola på Go kväll. Brukar titta på det när Clara från underbaraclara (bloggen) är med. I alla fall så fick jag ett sånt himla sug efter knäck. Så sen har här kokats tre olika sorters knäck och kola. Knäck, lingonkola och lakritskola. Receptet på lakritskola har jag fått av farmor.

Eftersom min mage inte tål grädde använder jag iMat havrebas istället och jag tycker att det går lika bra. Här kommer receptet på lingonkolan.  

Lingonkola

Ingredienser
Beräknat för 10 portioner (?)
2 dl  frysta lingon
1 1/2 dl  iMat havrebas
2 1/2 dl  strösocker
1 msk  ljus sirap
 


Gör så här:
Tina lingonen och mixa med en stavmixer (eller ta en elvisp som jag gjorde), sila av fruktköttet. Koka lingonsaft, iMat havrebas, strösocker och ljus sirap och låt det sjuda på låg värme tills termometern visar 122 grader. Eller gör ett kulprov. Häll upp i knäckformar och låt stelna.









Fina gamla konservburken i glas får agera både godisskål och tekanna hos oss i jul.
Till knäcken gjorde vi te av en av de kinesiska tebollar vi köpte i Peking tidigare i år.
















































Min nya blogg

Hej!

Jag skapar den här bloggen med syfte att visa upp lite vad jag gör i form av hantverk, pyssel och allmänt kreativa saker. Kanske kan det finnas någon som vill titta och bli inspirerad. Jag tänker också att en blogg kan vara ett bra sätt att dokumentera vad jag gjort för min egen skull.

Bloggen kommer inte att uppdateras dagligen utan när jag har något att berätta om.


Välkommen!

RSS 2.0