Lampskärmar

Ja, här har det varit lite kaos senaste veckan. Tidningspapper, sax och snören överallt. Men så blev det snyggt också när det var färdigt. Det blir ju så tråkigt när man tar bort julstjärnorna ur fönstret och då fick jag lite inspiration till detta.







Jag började med att hänga upp ballonger som jag kletade in med vasselin. Det är viktigt för annars kan pappret fastna i ballongen. Sedan doppar man tidningspapper i tapetklister och "tapetserar" ballongen. Låt torka över natten och sedan är det bara att spräcka ballongen och dra ut den. Ta upp ett lagomt stort hål för glödlampan. Upphängningen över glödlampan fixar man med lite ståltråd.

















Sen kan man också med hjälp av snöre använda sig av samma princip. Det blir också fint.



Målerier

Hade min vän Elin över på te härom kvällen. Tänkte överaska henne lite så jag plockade fram färg och penslar och tänkte vi skulle måla lite. Det blev en trevlig kväll. Över några koppar te blev det följande. Jag fotade händelseförloppet så ni får se.



Först blev det så här..




Sen så här...




Och nu ser det ut så här...



Sen blir det lite finslip i veckan som kommer. Jag jobbar vidare med håret och ytorna. Om ni känner igen motivet, så beror det på att jag har haft en av Picassos målningar som förebild.


    


Skolans världsatlas från -77

Jag hittade en gammal världsatlas för skolan på röda korset i Strömsund för en massa år sedan. Den fick följa med mig hem för jag tycker det är så fint med gamla kartor. Jag gillar färgerna, formerna, ja kanske har det lite att göra med att jag tycker så mycket om att resa också.

Efter min senaste resa tyckte jag det skulle vara kul att ha en karta på väggen. Vissa kanske sätter upp ett fotografi för att minnas, men jag ville gärna ha en karta. När jag tittade i kartboken hade jag så tur att kartan jag ville plocka ut var mittenuppslaget. Det behövdes alltså bara ett litet försiktigt ryck för att få ut den. En oanvänd ram hade jag redan hemma och det visade sig att den hade en passande storlek.















...och resan, ja den gick genom Ryssland, Mongoliet, Kina och Vietnam. Vi åkte transmongoliska järnvägen och luffade oss sedan genom Kina och Vietnam...

RSS 2.0